VT Cosmetics Reedle Shot 100
Nazwa:
VT Cosmetics Reedle Shot 100
Marki:
VT Cosmetics 🇰🇷Kategorie:
Serum do twarzySkładniki Aktywne:
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
Wąkrotka azjatycka
Niacinamid
UV filter
Propolis / Miód
Oleje
Opis:
Soro de reforço com microagulhas VT Cosmetics Reedle Shot 100 ajuda a restaurar e curar peles com tendência a acne e hipersensibilidade. O produto suaviza o microrrelevo, reduzindo o tamanho e a profundidade dos poros, e clareia delicadamente a pigmentação e o pós-acne. Contém complexo de centela asiática, ácido hialurônico, 17 tipos de aminoácidos e extrato de própolis.
Skład:
Aqua, Dipropylene Glycol, Glycerin, Niacinamide, Butylene Glycol, Macadamia Ternifolia Seed Oil, 1,2-Hexanediol, Ethylhexyl Palmitate, Sodium Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Polyisobutene, Silica, Glycereth-26, Ethylhexylglycerin, Caprylyl Glycol, Adenosine, Sodium Polyacrylate, Sodium Hyaluronate, Centella Asiatica Extract, Caprylyl/Capryl Glucoside, Sorbitan Oleate, Xanthan Gum, Propolis Extract, Asiaticoside, Madecassoside, Madecassic Acid, Asiatic Acid, Glycine, Serine, Glutamic Acid, Aspartic Acid, Leucine, Alanine, Lysine, Arginine, Tyrosine, Phenylalanine, Threonine, Proline, Valine, Isoleucine, Histidine, Methionine, Cysteine
Podobne składem (alternatywy)










Analiza składu
# Numer CAS: 56-41-7
# Numer CAS: 74-79-3
# Numer CAS: 56-84-8
# Numer CAS: 107-88-0
# Numer CAS: 1117-86-8
# Numer CAS: 110-98-5 / 25265-71-8
Glikol dipropylenowy to diol lub dwie grupy hydroksylowe. Jest to alkohol, a jego rodzina obejmuje wiele takich substancji, jak glikol polietylenowy, glikol butylenowy, glikol etylenowy i inne. Jest to bezbarwna, bezwonna ciecz, która ma wysoką temperaturę wrzenia, a zaletą jest niska toksyczność.
Glikole są dobrymi rozpuszczalnikami i ta grupa cząsteczek ma większość cech idealnego rozpuszczalnika. Są niereaktywne, mają wyższą temperaturę wrzenia i są stabilne w temperaturze pokojowej. Może równomiernie rozproszyć lub rozprowadzić sub...
# Numer CAS: 29806-73-3
# Numer CAS: 70445-33-9
# Numer CAS: 56-86-0
# Numer CAS: 56-81-5
# Numer CAS: 56-40-6
# Numer CAS: 71-00-1
# Numer CAS: 56-87-1
Niacinamid
# Numer CAS: 98-92-0
NIACINAMIDE to heterocykliczny amid aromatyczny, jedna z form witaminy B. Biały krystaliczny proszek bez zapachu. Łagodny, niedrażniący składnik kosmetyczny o wielu zaletach w poprawie wyglądu skóry, fotouszkodzonej i problematycznej. Stosowanie N. poprawia ogólny wygląd skóry przy przebarwieniach, uogólnionych defektach skórnych, oparzeniach, cerze problematycznej, zmiękcza i wyrównuje koloryt skóry ze zmarszczkami. Stymuluje syntezę kolagenu i wytwarza ceramidy. W kosmetyce stosuje się chemię przemysłową - salicylan niacynamidu, mleczan ni...
# Numer CAS: 63-91-2
# Numer CAS: 147-85-3
# Numer CAS: 56-45-1
SERYNA to aminokwas stosowany jako składnik nawilżający w emulsjach kosmetycznych. Działanie biologiczne ma charakter immunomodulujący, co poprawia strukturę skóry.
Seryna to drobnocząsteczkowy, nieistotny aminokwas, prekursor glicyny, biorący udział w syntezie kolagenu. Wchodzi także w skład niezbędnych NMF (naturalnych czynników nawilżających), zapobiegających przeznaskórkowej utracie wody.
L-seryna jest integralnym składnikiem poszczególnych fosfolipidów (związków tłuszczowych, np. fosfatydyloseryny), niezbędnych składników bł...
# Numer CAS: 7631-86-9
Hyaluronic acid (Kwas hialuronowy)
# Numer CAS: 9067-32-7
# Numer CAS: 9003-04-7
# Numer CAS: 72-18-4
# Numer CAS: 11138-66-2
XANTANOV GUM - kukurydziana guma cukrowa, polisacharyd pochodzenia mikrobiologicznego, otrzymywany w drodze fermentacji z substancji międzykomórkowej bakterii Xanthomonas campestris na podłożach zawierających cukier, najczęściej cukru kukurydzianego. Bardzo mocny zagęszczacz. Kk nietoksyczny, nie podrażnia skóry. Ksantan dość dobrze przechowuje się bez konserwantów. Emulgator i zagęszczacz. Środek wiążący, stabilizator emulsji. Zarejestrowany jako dodatek do żywności E415.
Główną właściwością gumy ksantanowej jest środek żelujący, któr...
# Numer CAS: 84696-21-9
# Numer CAS: 7732-18-5
# Numer CAS: 58-61-7
ADENOZYNA jest nukleozydem składającym się z azotowej zasady adeniny i pięciowęglowego cukru rybozy. Powstaje podczas rozpadu kwasów nukleinowych i nukleotydów adenylowych. Podczas deaminacji A. powstaje inozyna. Badania nad nałożeniem go na naszą twarz są również obiecujące i jak dotąd pokazują kilka rzeczy: może pomóc w gojeniu się ran, jest dobrym środkiem przeciwzapalnym, może nawet pomóc w produkcji kolagenu przez skórę oraz poprawić jędrność i elastyczność skóry.
Adenozyna to rozpuszczalny w wodzie składnik pochodzący z drożdży, ...
# Numer CAS: 72-19-5
# Numer CAS: 6920-22-5
# Numer CAS: 128497-20-1
# Numer CAS: 34540-22-2
# Numer CAS: 16830-15-2
# Numer CAS: 464-92-6
# Numer CAS: 18449-41-7






